Administration

Struktur och tydlighet i dokumentation och kommunikation. Här ser du hur Pluttra hjälper dig som administratör.

Testa Pluttra nu!

I Pluttra följer du som förskolechef enkelt verksamhetens planering, dokumentation och utveckling. Du kan informera vårdnadshavare om vad ni gör i verksamheten, skicka meddelanden samt dela kalender. Du kan även ladda upp filer som verksamhetsplan, sjukdomspolicy och annat som både personal och vårdnadshavare har nytta av.

Som verksamhet kan ni använda en kategori för att planera arbetet med hur era mål ska nås. En kategori som sedan används i dokumentationen för att sortera ögonblick och reflektioner. Dokumentationen skapas i ögonblick och reflektion med hjälp av text, bild och film.

Statistiken som Pluttra tillhandahåller ger dig som beslutsfattare tydlig överblick. Du ser hur många ögonblick, reflektioner och kategorier som publicerats på alla olika nivåer; kommun, verksamhet, förskola, avdelning såväl som för det enskilda barnet. Du ser även vilka citat ur Lpfö som taggats och vilka som finns kvar att arbeta med.

“Pluttra har påverkat oss till en bättre struktur, vi har en tydlighet i dokumentationen, det finns en röd tråd genom alla delar”

- Jessica Falk Petersson, Förskolechef

Kalender

Varje avdelning har sin egen kalender som både personal och vårdnadshavare har tillgång till. I den finns möjlighet att boka in verksamhetens olika aktiviteter som t.ex. utedagar, studiedagar eller föräldramöten. Både personal och vårdnadshavare kan prenumerera på kalendern vilket gör att händelser som bokas i kalendern syns i den kalender de använder till vardags.

Förskolans filer

Förskolan kan lägga in upp till 15 filer. Dessa är gemensamma för hela förskolan och kan läsas av både personal och vårdnadshavare. Filerna bör vara i PDF format då dessa kan läsas av alla typer av verktyg. Exempel på vanliga filer att ladda upp är förskolans kontaktuppgifter, verksamhetsplan, vision, likabehandlingsplan och sjukdomspolicy.

Viktiga meddelanden

När du vill påminna eller informera om något är det smidigt att skicka ut ett Viktigt meddelande till vårdnadshavare (du kan även bifoga filer i dessa om du vill). Dessa skickas även ut som e-post för att öka chanserna att mottagaren ser dem så snart som möjligt.

Introducera Pluttra på din förskola idag!

Du som förskolechef eller pedagog kan komma igång med Pluttra redan idag, skapa ett kostnadsfritt testkonto!

Om du är vårdnadshavare kan du istället vända dig till vår support på produktsupport@lineducation.se eller telefon 010-209 63 10.

Tack! Vi kommer att kontakta dig inom kort!
Hoppsan! Det blev något fel. Vänligen försök igen.