12

Mallar, svarspost och mer

← Tillbaka

Sep 2017

Mallar

Ni hittar nu den nya funktionen Mallar i menyn till vänster. Med den kan pedagoger och administratörer sätta upp mallar för er organisation, förskola eller avdelning som sedan kan användas för att förenkla skrivandet av ögonblick, reflektioner, kategorier och interna kommentarer. Det är många som efterfrågat den här möjligheten och vi hoppas att ni ska gilla den.

För att du ska kunna välja en mall i Ögonblick, Reflektioner eller Kategorier så måste den först skapas. Den möjligheten hittar du i menyn till vänster under Mallar.

Viktiga meddelanden: Svarspost

Vi har märkt att en del vårdnadshavare försöker besvara mail-utskicken och en del av förskolor har efterfrågat möjligheten att ta emot svar på mailutskicken på sin vanliga mail. Nu går det att aktivera den funktionen när du skapar ett nytt Viktigt Meddelande. Den låter författaren välja en svarsaddress inom förskolan eller organisationen som mailsvaren ska gå till. Det är inte automatiskt utan är bara ett sätt för de som önskar att ta emot svar på mailutskicken som går ut med Viktiga Meddelanden.

Viktiga meddelanden: Arkivering

Enskilda Viktiga meddelanden kan nu arkiveras om informationen blivit inaktuell eller om utskicket var felaktigt. Funktionen innebär att vårdnadshavare inte längre kommer åt meddelandet. Pluttra kan inte ta tillbaka de mail som skickats ut men de kommer inte att synas i appen eller på webben när de arkiverats.

Ögonblick & Reflektioner: Barn som inte får vara på bild

Nu kommer varningen om vilka barn som inte får vara med på bild vara synlig direkt och inkludera barn från hela förskolan istället för att bara visa från den valda avdelningen.