Akuttandläkare i Stockholm hjälper till när det gör ont

Att vara akuttandläkare i Stockholm är ett mycket tacksamt jobb. De som kommer har oftast väldigt ont, men när de går har de ett lättat leende på läpparna. Då känns det att man gjort något bra.

För en akut tandläkare i Stockholm kommer det alltid in många olika problem och situationer så den ena dagen är inte den andra lik. En del behöver lätt åtgärdad hjälp med en fyllning som trillat ut, medan andra kanske fått en tand utslagen. Man behöver vara beredd och ha resurser till allt.

På en mottagning behöver det därför finnas modern utrustning och tandläkare som är utbildade att ta hand om alla sorters patienter och åkommor. En del kan åtgärdas helt vid besöket medan andra får en tillfällig lösning som behöver följas upp.

Akuttandläkare gör en tillfällig lösning som följs upp med en permanent åtgärd

Gäller det en utslagen tand eller en tand som är så dålig att den inte går att rädda, så kan man bara göra det bästa av situationen. Kanske kommer patienten då att behöva komma tillbaka för att göra ett tandimplantat. Det arbetet kräver att man träffas fler gånger så att det blir en bra och vacker permanent lösning.

Ett tandimplantat är en vanlig och mycket bra lösning. Det ger en tand som fungerar och ser ut precis som de egna. Åtgärden täcks av tandvårdsförsäkringens högkostnadsskydd och man kan dessutom få dela upp betalningen av det resterande beloppet.

Att kunna ge någon en ny, bra tand tillhör glädjestunderna i jobbet som akuttandläkare.

Publicerat den
Kategoriserat som Hälsa