Hundfoder som passar din hund

Har du en liten hund i familjen som du letar efter ett hundfoder till? Skippa det dyra hundfodret och välj ett prisvärt foder som har all näring som behövs. 

Det var som en dröm som gick i uppfyllelse för Felix. Han hade så länge drömt om att ha en egen hund, men inte fått för sina föräldrar. De tyckte att det var ett alldeles för stort ansvar och dessutom smutsade de ner. Felix hade länge fått nöja sig med att klappa vänners hundar och vara hundvakt så ofta han kunde. 

Men nu skulle han äntligen skaffa sin alldeles egna hund. Felix hade fastnat för en liten cockerspanielvalp som skulle bli hans nya bästa vän. Han ville göra allting rätt för den lilla valpen som skulle heta Daisy. Därför läste han på om allt han behövde och tog även hjälp av uppfödarna, med bland annat vilket hundfoder som skulle komma att passa för Daisy.

Olika typer av hundfoder

Felix kollade marknaden med hundfoder och såg snabbt att det fanns många olika typer av mat att välja på. För Felix kändes det tryggt att börja med något torrfoder som var enkelt att servera ut. Kanske som godis någon gång kunde hon få köttben, men inte på heltid. 

Det fanns ju de som gav sina hundar enbart rent kött och ben som heltidskost. Men för det krävs mycket kunskap och den kunskapen hade inte Felix. Felix ville ha ett foder som hade allting i sig, så att han var säker på att Daisy fick i sig allting hon behövde. Därför valde han ett näringsrikt hundfoder och lite våtfoder för att göra det roligare ibland.

Vart kan du köpa hundfoder?

Från början kollade Felix bara efter foder på djuraffären. Han tyckte det var ruskigt dyrt för bara några kg mat. Men visst, hon skulle ju få ett bra foder. Då fick han tipset av sin bästa vän att köpa Rustas hundfoder, det var tydligen ett prisvärt hundfoder med bra näring i sig. Det skulle vara ett komplett foder där han inte behövde ge en massa extra för att hon skulle få i sig allt.

Det lät väldigt intressant och Felix bestämde sig för att kolla närmare på det. Det visade sig att det även fanns blötmat där som han kunde köpa. Det var helt perfekt och allting som han och Daisy behövde. Att Daisy dessutom kom att älska maten, gjorde bara det hela ännu bättre. 

Vilket hundfoder ska du välja?

Nu hade inte Daisy några besvär med allergier, därför funkade detta fodret väldigt bra. Men om hon hade haft det, så finns det många olika hundfoder på marknaden för diverse olika allergier. Daisy skulle vara en familjehund som hängde med på normal aktivitet. Så hon behövde heller inget foder med jättemycket energi i. 

Det gjorde att deras foder passade henne alldeles utmärkt. För att vara helt på säkra sidan så bad Felix även uppfödarna att kolla innehållsförteckningen. Han kunde aldrig vara säker nog och ville ta hjälp så att allting blev helt rätt för lilla Daisy.

Publicerat den
Kategoriserat som Djur