Brandisolering – innan katastrofen är ett faktum

När du vill skydda en lokal och dess innehåll mot brand handlar i princip allt om det förebyggande arbetet. Brandisolering är det viktigaste att tänka på.

När brandlarmet går finns det bara en sak som gäller. Du ska bara ut ur lokalen. Det finns inte tid till att springa in på kontoret och hämta de där viktiga papperna som absolut inte får förstöras i elden. I det här fallet handlar det enbart om att du ska rädda dig själv – och eventuella andra människor.

Det innebär naturligtvis inte att man måste överge värdepapperna, eller vad det nu är för någonting. Däremot måste de räddas i ett betydligt tidigare skede. Självklart handlar det om brandisolering. Med hjälp av brandisolering kan du förhindra att elden sprids mellan olika rum och därmed begränsa skadorna.

Brandisolering är svaret

Allra bäst vore såklart om det inte brann alls. Och man ska alltid vara försiktig med exempelvis tända ljus och liknande för att motverka att elden får chans att sprida sig från första början. Men det innebär alltså inte att man inte ska vara beredd på det värsta. Om lokalen inte redan är utrustad med brandisolering är det med andra ord hög tid.

Du måste ha stor respekt för elden. För när den väl är lös handlar det enbart om minuter innan en hel lokal kan stå i lågor. Därifrån finns ingen återvändo. Då är det bara att ringa brandkåren och skademinimera. Som sagt, det viktigaste arbetet för att skydda lokalen görs före det att branden har brutit ut.

Publicerat den
Kategoriserat som Bostad