Dra nytta av jordens värme

Hade det inte varit trevligt att värma upp ditt hem på ett sätt som är mer eller mindre gratis? Dessutom från en värmekälla som finns runt dig, antingen du väljer att använda den eller ej.

Om du har hört talas om vulkanutbrott så vet du att jordens kärna består av mycket varma massor. Så pass varma att de inte går att hantera och att de skapar stort kaos när lavan kommer upp på jordens yta. Men det finns även något som är bra med den värme som finns där inne i jordens mitt. För även om temperaturen svalnar ju närmare ytan man kommer, så behöver du inte gå långt ner innan du når temperaturer som du kan ha nytta av för att värma upp ditt hus. Den typen av uppvärmning heter bergvärme, och kräver endast ett borrhål, rör och en pump.

Pressa uppvärmningskostnaderna i föreningen

Alla uppvärmningssätt fungerar för såväl stora som små hus. Därför går det alldeles utmärkt att skaffa bergvärme till er BRF, villan eller flerfamiljsbostaden. Det enda som krävs, för större bostäder, är att bergvärmen dimensioneras efter det önskade behovet. Men när bergvärmen väl är på plats så kan ni njuta av en härlig inomhustemperatur till ett mycket lågt pris. Installationen av pumpen, med borrning och annat, är det som kostar en del. Men för en bostadsrättsförening så är det en investering som blir beständig. Därför är det lättare att fatta beslutet om värmekälla för en bostadsrättsförening än för en privatperson med en kortare boendetid framöver.