Oskyldigt misstänkt för narkotikabrott

Att bli misstänkt för ett narkotikabrott kan vara mycket stressande för den som är oskyldig. Därför är det viktigt att anlita en advokat som kan biträda.

När polisen kom inrusande hos Anders blev han chockad. Han hade hört det hända andra men det kändes helt overkligt. När han fick veta varför blev han mållös. Det visade sig att polisen hade fått information om att det fanns narkotika i Anders hem. Ännu värre blev det när de faktiskt hittade ett vitt pulver i en påse i en skrivbordslåda.

Innan Anders förstod vad som hänt hade han blivit eskorterad i polisbil till polisstationen för förhör. Han fick information om att han hade rätt till en försvarsadvokat som om han önskade kunde sitta med redan vid första förhöret. Givetvis ville han det och efter en längre väntan kom advokaten för att prata med honom. Han förklarade vad som hänt och vilka rättigheter Anders hade.

Narkotikabrott

Anders var tacksam att han fått en advokat med det samma. Han var alldeles för chockad för att själv kunna tänka klart. Efter att ha talat med advokaten kände han sig betydligt lugnare. Han hade fått berättat för sig att advokaten, som hette Mikael, skulle vara med honom genom hela processen. Om Anders undrade något skulle han bara be att få prata med Mikael så skulle denne komma med det samma.

Han fick veta att det skulle ta tid att samla allt det material som behövdes för att få Anders friad från att vara misstänkt för narkotikabrott. Först och främst skulle de tillsammans gå igenom de detaljer som kunde ha lett till att drogerna hamnade i Anders lägenhet. Vilka han umgicks med var även det en viktig del av de uppgifter som advokaten behövde. Det kändes tungt för Anders men han var tacksam över att ha Mikael vid sin sida och tvivlade inte på att allt skulle ordna sig till sist.

Publicerat den
Kategoriserat som Juridik