Flyttfirma Stockholm – frågor & svar

Hur ska man egentligen tänka om man ska flytta inom Stockholm? Ligger värdet i att genomföra flytten på egen hand – eller bör man ta hjälp av en flyttfirma i Stockholm?

I den här texten tänkte vi gå igenom viktiga saker att tänka på i samband med att en flytt ska genomföras – och samtidigt också titta lite närmare på vilka fördelar som finns i att ta professionell hjälp. Vi gör detta genom att svara på några vanligt förekommande frågor, enligt följande:

Hur lång tid tar en flytt att genomföra?

Det beror givetvis på hur mycket som ska flyttas – och från när man börjar räkna. En flytt börjar, baserat på det senare, långt innan själva flyttdagen. Du måste exempelvis säga upp olika abonnemang och försäkringar, du måste ordna med en flyttbil, göra en flyttanmälan och samtidigt också fixa med kartonger och packning. Tänk även på att flyttstädningen inkluderas i din flytt och att den också tar tid att genomföra. Räkna med att flytten – som i att bära och transportera – tar åtminstone en dag och att samma tid behöver läggas på din flyttstädning.

Varför välja en flyttfirma i Stockholm?

För att det ger dig en ytterst smidig flytt där du kan fokusera på att komma på plats i den nya bostaden med en positiv känsla i kroppen. Fördelen med att välja en flyttfirma i Stockholm är även att det finns flexibla lösningar att tillgå. Hur mycket behöver du hjälp med? Handlar det om att bara bära och transportera – eller vill du ha en heltäckande tjänst där både packning och flyttstädning ingår?

Hur ska jag tänka med kartonger?

Du ska definitivt se till att välja hög kvalitet och gärna samma storlek. Räkna med att en kartong täcker ungefär en kvadratmeter. Bor du på 30 kvadratmeter så behöver du alltså ungefär 30 kartonger. Idag kan du hyra sådana av flyttföretag och det är en enorm fördel. Många kan även låna ut sina kartonger gratis om man sedan anlitar just den flyttfirman för transporten. En smart lösning som gynnar både dig och den flyttfirma i Stockholm du anlitar!

Publicerat den
Kategoriserat som Flytt